Storitev Partizan Cloud ali prevedeno v Slovenščino Partizan oblak je sistem video nadzora, ki zahteva samo kamero in internet. Storitev deluje na način, da se prek omrežja povežete z oddaljenim virtualnim snemalnikom, kjer se videoposnetek obdela in shrani na posebej zavarovanem strežniku, dostop do njega pa imate samo vi kot lastnik računa.

Lokalne naprave za snemanje: DVR-ji s trdim diskom ali pomnilniške kartice niso potrebni.

Ta storitev je ena najnaprednejših možnosti na področju varnosti v zadnjih letih, ki je zaradi svoje dostopnosti in udobja uspela osvojiti veliko uporabnikov po vsem svetu. Zaradi nenehnega razvoja tehnologije se pojavljajo številne ponarejene storitve, ki predstavljajo skupno funkcijo oddaljenega dostopa do sistema za video nadzor kot oblak, ki pa to v resnici ni.

Posebej pogosto te storitve izdelujejo kitajski proizvajalci, ki jih nato ponujajo na vprašljivo zavarovanih spletnih mestih in aplikacijah. Te od vas zahtevajo razkritje precejšnjega dela zasebnosti (dostop do vaše lokacije naprave, slik v galeriji, stikov ipd.) in jih ponudniki oglašujejo kot svojo tehnologijo oblak, vendar storitev, ki jo ponujajo, nima nič skupnega s tem pojmom. Zaradi naraščanja števila teh storitev in novosti tehnologije je včasih še strokovnjaku težko razlikovali pravi oblak od lažnega, amater pa se bo zagotovo izgubil v labirintu opisov, shem in specifikacij.

Zaradi lažjega razlikovanja med pravim oblakom za video nadzor, kot ga ponuja proizvajalec opreme Partizan v storitvijo Partizan Cloud, katere naprave in storitve lahko kupite pri nas, vam v priloženem dokumentu predstavljamo nekaj razlik med pravim oblakom in ponarejenim. Te vam bodo pomagale pri odločitvi, kdo je kdo in komu ne morete zaupati svoje varnosti.