Nove video kamere Partizan, resolucije 8MP z ločljivostjo 4K (3840x2160) imajo poleg visokokakovostnih posnetkov (barve, jasnosti, nočne vidljivosti) in standardnih funkcij (samodejno ostrenje, e-poštna obvestila, POE napajanje itd.), veliko uporabnih in prijetnih funkcij:

  1. PID (Perimeter Intrusion Detection - zaznavanje vdora perimetra)

Ta funkcija je namenjena odkrivanju gibanja v izbranem območju. V bistvu gre za detektor gibanja, vendar z naprednimi nastavitvami in boljšim skeniranjem zaščitenega območja. Ko nov objekt vstopi v dodeljeno cono, uporabnik prejme obvestilo. Objekt in potek njenega gibanja se prikažejo z grafično podobo na zaslonu.

  1. LCD (Line Crossing Detection - linijska križna zaznava)

Kamera pošlje alarmno sporočilo v trenutku, ko predmet prečka črto, določeno v sistemu - priročno rešitev za nadzor tako za omejena območja dostopa kot za odprte površine. Tako kot v prejšnji možnosti, bo predmet in potek njenega gibanja prikazan z grafično podobo na zaslonu.

  1. SOD (Stationary Object Detection - zaznavanje stacionarnih objektov)

Ta funkcija vam omogoča, da lahko določite nov statični objekt na izbranem območju, kot tudi, da si kamera zapomni manjkajoči objekt. Na primer, ko opazujete javne prostore ali trgovine, lahko najdete tako krajo blaga kot tudi morebitne nevarne predmete. V primeru alarma sistem grafično označuje potrebne elemente na sliki.

  1. PD (Pedestrian Detection - zaznavanje pešcev)

Ta funkcija se uporablja za identifikacijo pešcev na prometnih področjih.

  1. FD (Face Detection - zaznavanje obrazov)

Sistem zazna obraze na posnetkih kamere, kar bistveno poenostavi njihovo naknadno iskanje v arhivu.

  1. CC (Cross counting - navzkrižno štetje).

Funkcija »Cross counting« se uporablja za izračun števila prečkanj navidezne črte, ki jo določite na nadzorovanem območju. Na primer: na vhodu v pisarno, vstop v objekt ipd. Število prečkanj (vhod, izhod in skupno število) se prikaže na števcu. Zelo priročen dodatek k vsem tem funkcijam je grafična oznaka opozorilnih obvestil (objektov in pot njihovega gibanja) na monitorju.

Zahvaljujoč tej razširjeni funkcionalnosti lahko video kamero popolnoma integrirate v sistem »Safe City« ali pa se uporabi za posebne projekte. Namenjena je za uporabo tako pri varnostni službah, policiji kot tudi bolj zahtevnim domačim uporabnikom.